איטום גגות

מהי שיטת האיטום הטובה ביותר לאיטום גג?

שיטת האיטום הטובה ביותר, היא 

זו שמונעת חדירת מים ורטיבות.

 

קבלן רשום, מעל 40 שנות ניסיון.

מתחייבים להחזר כספי במקרה של כשל.

 לא פתרנו – לא שילמת !

איזו אחריות מקבלים על איטום גגות ?

אחריות על איטום גגות ? – לא מה שחשבתם.

חשבתם שקיבלתם פתרון עם אחריות על איטום גגות ל-  5 שנים, ל- 7 שנים או 10 שנים?, טעיתם !!!.

האחריות שאתם מקבלים מקבלני האיטום על איטום גגות אינה אחריות לפתרון למניעת חדירת מים, אלא אך ורק אחריות לטיב ולאיכות הביצוע עצמו.

מה ההבדל?

אחריות לטיב ביצוע

אחריות לטיב ביצוע  על איטום גגות הניתנת ע"י קבלני איטום הינה מוגבלת רק לאיכות העבודה, אך אינה מהווה התחייבות שלא יחדרו מים למבנה.

להלן הסבר לאחריות לטיב ביצוע שתקבלו מקבלני איטום:

קיבלתם המלצות על קבלן שביקר במבנה והכין עבורכם הצעת מחיר עם רשימה של עבודות או מפרט טכני על איטום גגות הכוללת אחריות ל- 10 שנים ?

לפני שאתם חותמים על ההצעה או הזמנת עבודה, האם ניסיתם לבקש מהקבלן להתחייב שההצעה שלו לאיטום גגות תכלול התחייבות למניעת חדירת מים למוקדי הרטיבות הנראים בתוך המבנה ?

נסיתם לבקש מהקבלן התחייבות להשיב לכם את הכסף במקרה שהבעיות לא ייפתרו ?

התשובות שתקבלו הן, שהקבלן אחראי רק לעבודות שהוא ביצע, אך הוא אינו מתחייב שלא יחדרו מים בעונת הגשמים.

קבלני האיטום אף יתחייבו בפניכם לבדיקת הצפה שתוכיח שעבודתם נעשתה כראוי, אך הם לא יתחייבו שלא יחדרו מים בעונת הגשמים.

בדיקת הצפה שונה לחלוטין מבדיקת המטרה.

אחריות לפתרון

אז אצלנו תקבלו אחריות לפתרון, כלומר, התחייבות למניעת חדירת מים למוקדים שבתוך המבנה.

אנו גם מתחייבים שאם לא נצליח לתת פתרון, אנו נשיב לכם את כספכם.

לא פתרנו – לא שילמתם !!!

התקשרו עכשיו לאיטום אריאל 054-2236022 ונענה על כל השאלות.

 

מהו איטום עפ"י התקן?

התפישה הקיימת ב"שוק האיטום" הינה שיש לבצע עבודות איטום בגגות על פי התקנים וכי ככל שהלקוחות ישכילו להזמין עבודה עפ"י התקן, הם לכאורה "יהנו" מאיטום מוצלח.

ובכן, גישה זו של איטום גגות עפ"י התקן לא הוכיחה את עצמה.

אפשר אף להעז ולומר שדווקא ה"ביטחון" לכאורה בעבודה שנעשית לאיטום גגות עפ"י התקן, הינו בעוכריי הלקוחות שסומכים על מתכונת זו ובעוכריי הקבלנים שדוגלים בשיטה זו. זאת בשעה שכשלי האיטום בגגות בארץ רק הולכים ומתרבים.

בפועל, עקב ריבוי חומרים ושכבות על גבי שכבות של חומרים ושלבים הנדרשים לאיטום גגות עפ"י התקן, נוצר קושי רב יותר לאתר ולתקן ליקויי איטום בגגות ו/או לאתר ליקויים הנובעים מבניה לקויה, עקב אותן שכבות מרובות.

אנו באריאל איטום סבורים שנושא איטום גגות מכל סוג שהוא,

צריך שיהיה פשוט, קל לתיקון ודורש מינימום תחזקה.

טובי המומחים בתחום האיטום שנחשבים לאוטוריטות בענף, "דחפו" במשך שנים את מפרטיהם בנושא איטום גגות של היצרנים והמשווקים הגדולים בענף האיטום, מתוך שיתוף פעולה הדדי ביניהם, אך לרוב לא היה זה לטובת לקוח הקצה.

ברבות השנים נוספו גם תקנים על גבי תקנים בעניין איטום גגות שאמורים היו להיטיב עם לקוח הקצה כדי שהוא יזכה לקבל מבנה גג אטום, אך בפועל תוספות ושינויים אלה רק העשירו את קופות היצרנים והמשווקים ו"על הדרך" גם את טובי המומחים והיועצים בענף.

אלמנטים רבים שמוגדרים כ"חובה" לצורך איטום גגות עפ"י התקן מהווים את הגורמים העיקריים לכשלי האיטום הרבים אותם חווה ענף האיטום.

אנו ב- אריאל איטום מתמחים במתן פתרונות לאיטום גגות בכל הקשור לחדירת מים למוקדים מקומיים במבנים קיימים.

מדוע לבחור קבלן רשום ולא אוטם מורשה?

ברבות השנים אף קמו להם מוסדות לימוד המכשירים דורות שלמים של בעלי מקצוע ל- איטום גגות שנדרשים לבוא שוב ושוב לריענון תקופתי. נוצר מצב שבו השוק מוצף בבעלי מקצוע שאין עליהם פיקוח ואשר מתהדרים בתעודת "אוטם מורשה" אותה השיגו בקורס מזורז בתשלום.

האבסורד זועק לשמיים כאשר קבלן רשום בסיווג איטום שהשיג את הכשרתו בידע, בלימודים ובעמל רב של שנים, הן בעניין איטום גגות והן לשלל פתרונות האיטום האפשריים, תוך שהוא משפר את יכולותיו מפעם לפעם ומשקיע בהבנת הסוגיות, דווקא הוא נתון לפיקוח הרשויות, לבקרה, לאכיפה וענישה, כשלעומתו "אוטם מורשה" אינו מחוייב לדבר.

זאת אף זאת, מי שמחזיק בידו תעודת "אוטם מורשה" בתוקף, נהנה לעיתים מתנאי סף במכרזים שבהם יש לו הזכות להשתתף בהם, כאשר בה בעת נשללת זכות זו מהקבלן הרשום.

שימו לב, שמי שמחזיק בתעודת "אוטם מורשה" לעולם לא יספר ללקוחותיו שהוא הוכשר אך ורק לביצוע של עבודות איטום ביריעות ביטומניות בגגות שטוחים וכי התעודה שהוא מחזיק בידו אין בה כדי להעיד על יכולותיו כקבלן איטום לאיטום גגות ו/או כמי שיש לו ניסיון רב בתחום האיטום בכלל.

שימו לב גם לטובת מה נועדה ההכשרה עצמה. היא אינה נועדה לטובת איטום גגות, אלא לביצוע עבודות איטום.

קבלנים רשומים בסיווג איטום אשר הקימו עסק מבוסס המושתת על ניסיון והעברת ידע בין דורי, נדרשים להתחרות "ראש בראש" עם מי שזכו תוך זמן קצר להשיג תעודת "אוטם מורשה" באמצעות קורס מזורז.

מהם סוגי הגגות הקיימים?

איטום גג בטון שטוח

איטום גג רעפים

איטום גג איסכורית

 איטום גג פנל מבודד

איטום גגות פח מעוצבים

איטום גגות מפוליקרבונט (סנטף)

איטום גגות אסבסט ועוד.

איטום גג בטון שטוח

לא כל גג זקוק לאיטום. אך בגגות שטוחים, כגון: גגות בטון וגגות מרוצפים נדרש לבצע איטום.

איטום גגות יש לעשות בתבונה. חבל לשלם "סכומים קטנים" כל פעם לבעל מקצוע אחר מבלי לקבל התחייבות לפתרון.

עדיף לצבור את הכספים לטובת מענה נכון ואיכותי ולבצע את העבודות עם קבלן שיתחייב לאחריות על פתרון.

שיטות איטום רבות יש לגגות שטוחים. להלן כמה מהן:

  • איטום גגות ביריעות ביטומניות
  • איטום גגות ביריעות pvc
  • איטום גגות ביריעות e.p.d.m
  • איטום גגות בפוליאוריאה
  • איטום גגות בחומרים משחתיים כגון:
    • איטום בפוליאוריטן
    • איטום באמולסיה ביטומנית
    • איטום בביטומן קר
    • איטום אקרילי
    • איטום צמנטי

נסקור כעת כל אחת מהשיטות שלעיל:

איטום ביריעות ביטומניות

איטום ביריעות ביטומניות הינו הנפוץ ביותר הקיים בארץ, אך יחד עם זאת גגות אלה מהווים את האחוז הגבוה ביותר לגגות אשר בהם נתגלו כשלי איטום.

מהי יריעה ביטומנית?

יריעה ביטומנית עשויה משילוב של ביטומן מושבח בפולימר תרמופלסטי ומשכבת שריון (לבד) עשויה מפוליאסטר ופוליפרופילן.

מהו עיקרון שיטת האיטום ביריעות ביטומניות?

בשיטת איטום זו מייצרים למעשה מעין "שמיכה" אחת גדולה המורכבת מרצועות איטום חרושתיות ברוחב של 1.0 מ"ר ובאורכים שבין 7.5 מטר ל- 10.0 מטר כל אחת, המולחמות ביניהן באמצעות מבער המפיק חום בטמפרטורה של כ- 1,000 מעלות צלסיוס, אשר מרכך את הביטומן בתחתית היריעה בקצותיה ומאפשר חיבור בהצמדה הן לתשתית (גג) והן לחיבור בין יריעה ליריעה.

אילו סוגי יריעות ביטומניות קיימות?

ישנן יריעות ביטומניות מסוגים שונים המיועדות למטרות שונות כגון:

  • יריעות ביטומניות המותאמות ליישום מתחת לפני הקרקע ובאדניות בעלות תכונות של עמידות בפני חדירת שורשים.
  • יריעות ביטומניות המכונות "שחורות" או "חול" המיועדות הן ליישום מתחת לפני הקרקע במשטחים שאינם מיועדים לדריכה, או ליישום כשכבה ראשונה, כאשר מעליה מיושמת בד"כ שכבה נוספת.
  • יריעות ביטומניות בעוביים ובאורכים שונים מסוג SBS או APP הנבדלות זו מזו ביכולת ההתמודדות שלהן בהפרשי טמפרטורה שונים, המכונות "לבנות" (בגלל האגרגט הלבן המוטבע בהן בתהליך היצור) המיועדות ליישום כשכבה עליונה החשופה והעמידה לתנאי מזג אויר שונים.
  • יריעות ביטומניות עם סיבים לשיריון או בלי שיריון.
  • יריעות ביטומניות עם יכולת הדבקה עצמית ללא צורך בשימוש במבער או באמצעי המסה בחום.

מה הן החסרונות באיטום גגות עם יריעות ביטומניות?

יריעות אלה יוצרו מלכתחילה כמערכת איטום לגגות חדשים, אך עם השנים, נעשה בהם שימוש גם בגגות קיימים שמרביתם נאטמו באמצעות שכבות על שכבות של זפת חמה וכשמעליהן הושגה הלבנה באמצעות סיד כבוי שנמרח ע"ג הביטומן.

רצף המשטח המתקבל מחיבורן ב"הלחמה" של היריעות האחת לצד השנייה וכן לאורכן, אמור היה לאפשר קבלת רצף אטימה מושלם.

אלא מה? שלא כך הדבר.

היתרון כביכול בעובדה שביריעות ביטומניות מתקבל משטח אטימה רציף, הוא גם המכשול הגדול ביותר של מערכת איטום מסוג זה. הסיבה לכך היא כי במקרה של חדירת מים, נוצר מצב המכונה "מים כלואים" שאין להם דרך "לצאת".

מה קורה כשמים חודרים אל מתחת ליריעות?

המצב הנפוץ ביותר הוא, כאשר מים אשר הצליחו לחדור מנקודה גבוהה יותר במשטח ו"זחלו" אל מתחת למשטח האטום לנקודה נמוכה יותר, לא יוכלו לצאת מהיכן שהם נכנסו.

מים שנלכדו בסוף עונת הגשמים, עלולים להגיע למצב של התחממות עד כדי כך שלחץ האדים שנוצר מתחת ליריעות מצליח לפרוץ דרך היריעות ולנקב אותן.

מנקודת זמן זו ואילך מתחיל תהליך של הידרדרות משטח האיטום בכך שאותם נקבים שנוצרו מלחץ האדים, מחדירים מים בעצמם בעונת הגשמים הבאה.

לחילופין, אם לחץ האדים לא הצליח לנקב את היריעה, נוצר מצב לא פחות גרוע, כאשר לחץ האדים "דוחף" את היריעה כלפי מעלה ומנתק אותה מהתשתית אליה היא הולחמה.

זה המצב בגגות רבים שנמצאו בהן  מעין כיסי אויר היוצרים "נפיחויות".

נפיחויות אלה הולכות ומתרבות ולכן כל דריכה עליהן בשוגג עלולה לגרום לקרע ביריעה.

לנו ב- אריאל איטום יש פתרונות לכשלים במוקדים מקומיים. אנו מתחייבים לפתרון ולא רק לאיכות ביצוע העבודה. בנוסף, אנו מתחייבים להחזיר לכם את כספכם במקרה שלא הצלחנו לפתור את הרטיבות במוקדים להם התחייבנו.

איטום של גג שטוח ונקי ללא מתקנים, כבלים, צנרת וכו', לרוב יאטם באופן סביר ואף טוב.

הבעיות מתחילות בגגות שיש בהם אלמנטים שונים. ככל שכמות האלמנטים גדולה, כך הסיכוי לכשלים גדל.

איטום גגות ביריעות  pvc

איטום גגות ביריעות PVC  נחשב לשיטה נקיה יותר לא רק מבחינת היישום, אלא גם מבחינת החומר בו נעשה שימוש.

מה זה יריעת pvc?

יריעות pvc  עשויות מחומר פולימרי המכונה פוליוויניל כלוריד. החומר משמש בתעשייה לייצור מוצרים רבים ושונים המשמשים אותנו בחיי היום-יום.

תצורה זו של החומר המגיע בצורת גלילים ברוחב משתנה ובעוביים שונים (לרוב בין 0.5-2.5 מ"מ), משמש את ענף הבניה גם בתחום האיטום.

החומר המיוצר ומסופק בגלילים, ניתן לחיבור בקצותיו באמצעות מפזר חום ללא אש גלויה בטמפרטורה של עד כ- 400 מעלות צלזיוס.

איך אוטמים עם יריעות pvc?

באופן כללי, את היריעה מקבעים במרחקים קבועים באמצעות כפתורי עיגון וסרגלי אלומיניום/מתכת, למניעת התרוממותן ממשבי רוח חזקים היוצרים על פני היריעה תת-לחץ העלול לינוק את היריעה ולתלוש אותה מהמשטח עליה הותקנה.

לכאורה, מכיוון שהחימום נעשה באמצעות מפזר חום ללא אש גלויה, מהווה השימוש ביריעות PVC   יתרון עצום בסיכון אל מול מערכת איטום ביטומנית המיושמת באמצעות מבער עם אש גלויה בטמפרטורה של כ- 1,000 מעלות צלזיוס על בסיס גז (גפ"מ).

אבל, גם שיטה זו לא הביאה מזור לענף האיטום וגם כאן נתגלו כשלים רבים כשאת מרביתם כמו ביריעות הביטומניות, יש לייחס ליישום ו/או לתכנון לקוי/חסר.

מהן הכשלים הנפוצים באיטום עם יריעות  pvc?

ה"הלחמות" בין חלקי יריעות ה- PVC הן נקודות התורפה העיקריות במערכת איטום זו.

רוב הכשלים מתבטאים ב"הלחמות קרות" ו/או בהלחמות קרות מלוות בקפלים של היריעה באזור ה"הלחמה" ו/או "הלחמה" ברוחב צר מדי שלא עמד בלחץ תנאי מזג האוויר, או בנקבים שקשה מאוד לאתרם.

כשלים נוספים באים לידי ביטוי ב"כפתורי" העיגון, במפגשים ובחיבורי הנקזים וכד'.

כשל נוסף עיקרי שמופיע ביריעות שמותקנות בגגות ואשר נחשפו לתנאי מזג האוויר, מתבטא ב"יובש" של היריעה אשר מכילה כאמור כלור בתהליך הייצור שלה וכאשר הוא מתאדה עם השנים, היריעה מאבדת מגמישותה והופכת למעין "ביסקוויט" שביר.

לנו ב- אריאל איטום יש הסמכה מטעם היצרן לאיטום ביריעות pvc.

היחודיות שלנו היא לאתר ולמצוא פתרון למניעת חדירת מים למוקדים מקומיים.

איטום גגות ביריעות pvc נפוץ בעיקר בגגות קלים כגון: גגות פח איסכורית ו/או גגות בעלי רגישות גבוהה לשימוש בחום, שלא ניתן לרתך עליהם יריעות ביטומניות בטמפרטורה גבוהה. גגות אלה נפוצים במפעלי תעשייה ובמחסנים גדולים.

לצורך איטום גגות פח גליים נהוג להניח לוחות פוליסטירן בעלי צפיפות גבוהה ועליהם לפרוש את יריעת ה- pvc ולקבע אותה יחד עם הלוחות למניעת התרוממות.

איטום גגות ביריעות  e.p.d.m

שיטת איטום גגות ביריעות epdm, כבר אינה נפוצה כבעבר.

איטום גגות ביריעות epdm נעשה בהדבקה של היריעה אל תשתית הגג ובהדבקה בין יריעה ליריעה שאותה ניתן להשיג במידות רוחב גדולות ואף במידות "תפורות" מראש בגלילים שאורכם נקבע בהזמנה.

מהי יריעת איטום e.p.d.m?

יריעות EPDM עשויה מגומי מגופר חזק בעל תכונת גמישות גבוהה והיא מתאימה לאיטום גגות שטוחים. היריעה מצטיינת בחוזק גבוה ובעמידות בתנאים קשים לאורך שנים, יותר מכל חומר איטום אחר.

כמו ביריעת PVC , גם ליריעת EPDM יש יתרון אחד נוסף בולט והוא ביישום שלה בגגות נקיים ללא אלמנטים כגון: צנרת, דוודים וכד'.

בכל יתר הגגות השטוחים, שבהם ישנם מתקנים ואלמנטים, יריעת ה- e.p.d.m מאבדת בהן את הבכורה לטובת מערכות איטום אחרות.

כמו ביריעות pvc, לאיטום גגות פח גליים נהוג להניח לוחות פוליסטירן בעלי צפיפות גבוהה ועליהם לפרוש את יריעת ה- epdm ולקבע אותה יחד עם הלוחות למניעת התרוממות.

גם בגגות עם יריעות epdm הכשלים הנפוצים הם בחירור/קרע או התנתקות של היריעה מהתשתית. במקרה שכזה, המים יחלחלו אל מתחת ליריעה וקשה עד מאוד למצוא את מקור הכשל.

אנו ב- אריאל איטום נדע לאתר ולהתאים את הפתרון למניעת חדירת מים למבנה לאותם מוקדים מקומיים.

 איטום גגות בפוליאוריאה

איטום גגות בפוליאוריאה נעשה לרוב במבנים בהם קיימים צרכים מיוחדים.

איטום גגות בפוליאוריאה אינו מיועד בד"כ לגגות בבניינים משותפים ו/או לגגות בתים פרטיים, מכמה סיבות.

עלות החומר והעבודה הינם גבוהים משמעותית משיטות איטום אחרות.

יישום החומר שנעשה בהתזה, מקשה על תחזוקה שוטפת של המשטח האטום במקרה של פגיעה ברציפות האיטום.

אמנם ישנן ערכות תיקון המיושמות במריחה מקומית, אך גם תיקון כזה דורש מיומנות גבוהה והכנה קפדנית.

מהי פוליאוריאה?

פוליאוריאה הינו ציפוי אלסטומרי המשלב 2 מרכיבים המבוססים על אמינים היוצרים הליך ריאקציה מהיר ללא מדללים וללא קטליזטורים.

מצד אחד החומר עמיד בשחיקה, בחוזק קריעה, בכימיקלים ובנגיפה, אך מנגד, החומר הינו בעל תכונות גמישות מצויינות.

כיוון שהחומר מתקבל מתערובת של 2 חומרים המתלכדים באוויר באמצעות ציוד התזה, ניתן לקבוע את תכונות המוצר הסופי המתקבל ע"י שינוי המינון בין המרכיבים. כך למשל ניתן לקבל תכונות של מוצר גמיש ורך יותר לעומת מוצר קשיח יותר.

ההחלטה לגבי מידת קשיותו של המוצר הסופי מתקבלת לרוב בהתאם לצרכי הלקוח ותנאי המשטח עליו מיישמים את ההתזה.

איך מיישמים פוליאוריאה?

את הפוליאוריאה שבה משתמשים לצרכי איטום מתיזים באמצעות אקדח בעל חריר המלכד במוצאו 2 קומפוננטים נוזליים המגיעים אליו באמצעות צנרת הולכה מבודדת, אשר מוזנים ע"י מכונה דו-ראשית המזרימה את החומר ללא אויר בלחץ של מעל 150 אטמוספירות, תוך שהיא מחממת אותו לטמפרטורה של כ- 80 מעלות.

החומר המתלכד ביציאה מן האקדח ומותז על המשטח, מתפלמר תוך כ- 15 עד 45 שניות ולרוב אינו מושפע מהלחות באויר למעט מקרי קיצון.

החומר יוצר ממברנה אחידה ורציפה וכאשר העבודה מיושמת נכון תוך הקפדה על ההכנות ועל תנאי היישום, מושגים אחוזי הצלחה גבוהים ביותר.

גם כאן עבודות ההכנה הן בעוכריי המערכת שהופכת להיות רגישה במיוחד להכנות הלוקות בחסר.

שיטת האיטום בפוליאוריאה מאופיינת בכשלים רבים עקב הכנות לקויות או עקב הבנה לוקה בחסר של בעלי המקצוע המיישמים אותה ולכן שיטה זו לא הצליחה להתעלות מעל שיטות קונבנציונאליות אחרות שהוכיחו את עצמן שנים רבות.

איטום מאגרים בפוליאוריאה

איטום מאגרי מי שתיה בפוליאוריאה היא אחת הדוגמאות הנפוצות לשיטה שיש בה כשלים חוזרים ונשנים ולתלות בשיטת עבודה קלוקלת מבחינה תחזוקתית.

מכיוון שהחומר אינו "סלחני" וכאשר ההכנות אינן ברמה הגבוהה ביותר של הקפדה, מתפתחים כשלים מקומיים או נקודתיים הפוגעים ברציפות ממברנת האיטום.

פגיעה ברציפות האיטום בתוך מאגר שהממברנה שלו פגומה, הינה קריטית כאשר מדובר במי שתיה העשויים לפגוע בבריאות הציבור.

ממברנה כזו שמי שתיה יעברו דרכה אל מתחתיה/מאחוריה, תגרום למצב בו מי השתייה יזדהמו ותיווצר מושבת חיידקים שלא ניתן למגר אותה.

שיטת איטום מאגרי מי שתייה שהוכיחה את עצמה כבר שנים רבות, הן מבחינת איכות החומרים והן מבחינת הפשטות התחזוקתית, הינה שיטת היישום בחומרים צמנטיים המאושרים למגע עם מי שתייה

על כך נרחיב במאמר "איטום מאגרי מי שתייה".

מהן ההכנות הדרושות ליישום מערכת איטום בפוליאוריאה?

כאמור, המערכת אינה סלחנית במקרה של הכנה לקויה ו/או לא קפדנית. הכשלים במערכת מתבטאים בהינתקות של חלקים גדולים מהציפוי עד להידרדרות במערכת האיטום כולה.

אחד מהתנאים הנדרשים להצלחת ההידבקות (אדהזייה) של הפוליאוריאה הינה התשתית המוחלקת הנדרשת וכן חוזקה של התשתית.

את מידת ההחלקה ניתן לבחון ויזואלית, אך את כושר ההידבקות של התשתית יש לבדוק מדגמית באמצעות בדיקות שליפה הנערכות ע"י מעבדות מוסמכות.

לשם כך נדרשות הכנות המייקרות את המערכת עד כדי אי כדאיות בשימוש במגזר הפרטי ולכן רוב עבודות הפוליאוריאה הינן בשוק המוסדי, בתעשייה וכד' וגם שם ישנם כשלים רבים.

 איטום גגות בחומרים משחתיים:

מבוא:

ראשית, יש להיצמד להנחיות היצרן בכל הקשור לתכנון העבודה, לעבודות הכנה, לבחירת שיטת העבודה, לציוד, לכלים היעודיים וליישום החומרים.

לחומרים המשחתיים יש יתרון עצום ביצירת ממברנה אחידה ורציפה ללא תפרים וללא הלחמות וניתן ליישמם במספר שכבות בהפרשי זמנים הנעים בין שעות בודדות לבין מס' ימים, הכל בהתאם לסוג החומר ולטמפרטורה בסביבה.

את מערכות האיטום המשחתיות ניתן לחזק באמצעות רשת שיריון כגון: אינטרגלס לקבלת חוזק קריעה ועמידות לאורך שנים.

החומרים מיושמים ע"ג פריימר מתאים ולאחר הכנת שטח קפדנית.

אחת משלבי ההכנה החשובים ביותר למערכות איטום משחתיות במשטחים אופקיים כגון איטום גגות, הינן בדיקה ו/או יצירת שיפועים טובים לניקוז מהיר של מי הגשמים ו/או מים הנובעים מליקויים בצנרת מערכות סולאריות וכד'.

מים עומדים הם בעוכרי כל מערכת איטום משחתית המיושמת במריחה ע"ג משטחים אופקיים.

מרבית ההצלחות של מערכות האיטום המשחתיות מתבטאות בגגות שטוחים ללא מתקנים ואלמנטים.

הכשלים המאפיינים שיטת איטום זו הינן לרוב באיכות הביצוע ובהתאמת המוצר לפתרון הרצוי.

כמו בכל מערכות האיטום, ישנם כשלים רבים סביב צנרת ומתקנים בגגות, בהכנה לקויה או בהבנה של העבודות הנדרשות כהכנה טובה.

ברוב המקרים, המבצעים לא יישמו בקפדנות את הנחיות היצרן, כגון:  ניקוי התשתית ברמה גבוהה של הקפדה, זמני המתנה לייבוש התשתית במקרה של ביצוע תיקונים ו/או שטיפה, יצירת שיפועים מתאימים, התקנת קולטנים, עובי השכבות המיושמות, דילול יתר של החומר, שריון בין השכבות, זמני ייבוש, עיבוד סביב מתקנים והגבהות, קיבוע קצוות המערכת ועוד

איטום גגות בפוליאוריטן

הכנות: ראה ב- "מבוא לאיטום גגות בחומרים משחתיים"

  פוליאוריטן לאיטום גגות ניתן ליישם הן בהתזה והן במריחה.

יש לשים לב כי יישום בשיטת ההתזה מצריך שימוש במכונת התזה ייעודית המסוגלת "למשוך" חומר ברמת סמיכות גבוהה מבלי שיהיה צורך לדלל את החומר דילול יתר שיפגע בהרכב החומר ובחוזקו.

יישום במריחה דורש פחות דילול, אך החומר אינו קל למריחה.

החומר מפגין דביקות גבוהה ולכן פעמים רבות הוא "מצליח" למשוך אליו שאריות של חלקי תשתית שלא הוכנו כראוי.

מנסיונינו, מומלץ להמתין לפחות 36 שעות בין שכבה לשכבה (24 שעות זה גבולי מדי), אך לא יותר מ- 72 שעות.

את רשת השריון מומלץ לפרוש על אחת השכבות, תוך כדי יישומה בהתאם להתקדמות העבודה.

איטום גגות באמולסיה ביטומנית

הכנות: ראה ב- "מבוא לאיטום גגות בחומרים משחתיים"

שימוש באמולסיה ביטומנית לאיטום גגות מתאפיין ביישום קל ופשוט של מריחת שכבות של חומר שהינו בעל משקל סגולי נמוך.

אחוז המוצקים בחומרים אלו הינו נמוך, מה שאומר שכאשר תכולת המים בחומר תתנדף, אנו נישאר עם כמות חומר קטנה הרבה יותר.

נדרשות מס' שכבות בכדי לקבל תוצאה סבירה של כמות חומר למ"ר שיצליח להתמודד עם פגעי מזג האוויר ולהצליח למלא את ייעודו כחומר אוטם.

אמולסיה ביטומנית לא תחזיק מעמד לאורך זמן תחת מים עומדים. החומר מתרכך במוקדים בהם ישנן שלוליות מים.

איטום גגות בביטומן נוזלי

הכנות: ראה ב- "מבוא לאיטום גגות בחומרים משחתיים"

ביטומן נוזלי מכיל לרוב גם חומרים נדיפים, אך אחוז המוצקים בחומר זה הינם גבוהים יחסית.

היישום בחומר זה דורש שימוש באמצעי מיגון לידיים, למערכות הנשימה ולעיניים.

החומר הינו איכותי ביותר, אך אינו נוח ליישום.

ישנם חומרים על בסיס ביטומן נוזלי שמיועדיים למשטחים אופקיים (מתפלס מעצמו) וישנם כאלה המיועדים למשטחים אנכיים וחלקם מוגדרים כבעלי תכונות טיקסוטרופיות, כלומר, החומר ניתן ליישום במריחה, אך מתלכד מיד לאחר יישומו ואינו גולש/נוזל.

איטום גגות בחומר אקרילי

הכנות: ראה ב- "מבוא לאיטום גגות בחומרים משחתיים"

חומרים אקריליים הם אמנם נוחים וקלים לעבודה, אך הם לרוב מתאימים לאיטום משטחים אנכיים.

חומר אקרילי אינו עמיד לאורך זמן במים עומדים.

חומרים אקריליים לאיטום גגות מחייבים יישום בעוביים גדולים, שיפועים טובים ורשת שריון.

לא מומלץ להשתמש בחומרים אקריליים לאיטום גגות.

2 יתרונות גלומים בשימוש בחומרים אקריליים לאיטום גגות שטוחים. האחד, הינו ביכולת החזרת קרינה שבאה לידי ביטוי  בהקטנת הפרשי הטמפרטורה בתוך המבנים. השני, הינו בתחזוקה הקלה הנדרשת.

איטום גגות בחומר צמנטי

הכנות: ראה ב- "מבוא לאיטום גגות בחומרים משחתיים"

חומרים צמנטים לאיטום מחזיקים מעמד שנים רבות ככל שההכנה נעשתה כראוי, אך יש להם מס' חסרונות:

שינוי גוון, רמת ספיגות יחסית גבוהה למוצרי איטום אחרים, סדיקה, יישום המאופיין בעיקר במריחה ולא בהתזה, החומר אינו נוח לערבוב, חומר כבד, יכולת איחסון מוגבלת בה נדרשים תנאי סיבה יבשים, חיי מדף קצרים יחסית.

חומרים צמנטים אינם מיועדים בד"כ לאיטום גגות.

לחומרים הצמנטים המיועדים לשימוש במגע עם מי שתייה, יש יתרון עצום ביישום במאגרי מי שתייה על פני חומרים אחרים, כולל גם מן ההיבט של תחזוקה שוטפת קלה ונוחה.

איטום גגות רעפים

בגגות רעפים אין צורך וגם לא כדאי להשתמש בחומרי איטום.

גג רעפים שנבנה נכון, צריך לתפקד בפני עצמו, ללא כל צורך בחומרי איטום.

חומרי איטום בגגות רעפים יכולים רק לגרום לפגיעה בזרימה הטבעית של המים בתעלות/ערוצים שיוצרו במיוחד בתהליך ייצור הרעפים.

נהוג ליישם מריחה של חומרי איטום כגון: "לייגו" בגוון אדום-בורדו ע"ג הסדקים שנוצרים בבטון שמיושם בין הרוכבים שברכסי גגות הרעפים בתהליך ההקמה של הגג, או כתחזוקה לאחר מס' שנים כשהסדקים הולכים ומתרבים.

נוהג זה הינו קלוקל ואינו ראוי, מהסיבה שמלכתחילה הבטון המיושם בין הרעפים לרוכבים, נעשה לרוב באופן לקוי וללא מחשבה יתרה.

על הרוכבים בגג הרעפים להיות מותקנים באופן כזה שתיווצר חפיפה מספיק טובה, כך שגם אם מים חדרו דרך סדקים בבטון, תהיה להם עדיין אפשרות למצוא את דרכם החוצה ולא לחדור אל חלל הגג.

אין כל פסול להשתמש בחומרים כגון ה"לייגו", אך רצוי שהם ייושמו לצרכים אסתטיים בלבד ולא כפתרון לבעיות של חדירת מים בגגות רעפים.

איטום גגות איסכורית

איך אוטמים גגות איסכורית?

גג איסכורית עשוי מפח גלי בעובי שבין 0.4 ל- 0.8 מ"מ.

איטום גג איסכורית נדרש לרוב עבור מוקדי חדירת המים בגג מסוג זה, הנגרמת כתוצאה מהתקנה לא נכונה או לקויה של הפחים.

הצורך באיטום גג איסכורית נובע מכשלים כגון: תכנון לקוי, קונסטרוקציה שתוכננה או הותקנה במרווחים גדולים מדי, פחי סגירה (פלשונגים) שתוכננו או הותקנו שלא כראוי, שיטת הקיבוע, איכות הברגים, איכות האטמים בין הברגים לפח, קוטר הברגים ואורכם, כיוון הנחת הפחים (עם כיוון הרוח, או כנגדו) ועוד.

גם שיטות האיטום לגגות איסכורית צריכות להיות מותאמות לאופי הבעיות שהתגלו ולכן אין שיטה אחת או סוג חומר אחד שיתאים לכל המצבים.

לרוב אין כדאיות כלכלית לאטום גג איסכורית ורצוי להחליף קטעי פח שניזוקו.

איטום גגות מפנל מבודד

איטום גג פנל מבודד צריך להיות נדיר מכיוון שגגות פנל אלה נחשבים לגגות איכותיים יותר מגגות איסכורית והם נבדלים מהן בכמה רבדים.

גג המורכב מפנלים מבודדים הינו גג יציב יותר, נוח לעבודה וקל יחסית לתחזק אותו.

מרבית אלמנטי החיבור (פלשונגים וכד') בגג פנלים הינם מתועשים.

אך גם כאן הכשלים נובעים מתכנון לקוי ו/או מביצוע לקוי כפי שקורה גם בגגות איסכורית.

חומרי האיטום בהם נעשה שימוש בגגות פנלים אלה צריך שיהיה מוגבל למוקדים מקומיים ואילו מבחר החומרים צריך שיהיה מצומצם לטווח המסוגל להתמודד עם הפרשי טמפרטורה גדולים וקיצוניים.

התזה ו/או מריחה של כל גג הפנלים, לא בהכרח תפתור את בעיות האיטום.

איטום גגות פח מעוצבים

גגות פח מעוצבים הם כאלה שתוכננו בקפידה וייתכן שצורתם תהיה כיפתית, אליפטית, מרובעת, צורת גל וצורות מחודדות ומיוחדות.

איטום גגות פח מעוצבים נדרש לעיתים כבר בשלב התכנון ו/או ההקמה, עקב המורכבות של האלמנטים.

גג פח מעוצב איכותי שתוכנן היטב, כמעט שלא יזדקק לאיטום.

אך מניסיוננו, איטום של גגות פח מעוצבים נדרש בתדירות גבוהה לאחר ההקמה עקב הצורך בתחזוקה.

איטום גגות מפוליקרבונט (סנטף)

בבואנו לבצע עבודות איטום בגגות פוליקרבונט, יש להתחשב בעובדה שזהו חומר גמיש אשר פגיע במיוחד במהלך עבודות ההכנה והניקוי הנדרשים בעבודות איטום, כגון: ליטוש, קידוח וכד'.

לא כל חומר איטום יותר אדהזיה (כושר הידבקות) טובה עם פוליקרבונט.

מרבית הגגות העשויים מפוליקרבונט צורתם גלית וההתייחסות לתכנון ולהקמה שלהם צריכה להיות זהה למתכונת הקמת גגות איסכורית וגגות פנלים.

איטום גגות פוליקרבונט או סנטף, דורש סבלנות רבה ויכולת מקצועית לא מבוטלת בכדי לאתר את מוקדי הרטיבות ולתת להם מענה לאורך זמן.

איטום גגות אסבסט ועוד.

איטום בגגות אסבסט כמעט וכבר לא מתבצע.

בהתאם לתקנות, חלו מגבלות משמעותיות ביחס לשימוש במוצרי אסבסט לקירוי ואף נאסרה הקמה של מבנים מלוחות אסבסט.

לפני ביצוע של עבודת איטום כלשהי בגג אסבסט ואו בקירות, יש לנקוט באמצעי הגנה ובטיחות משמעותיים  ובמס' מהלכים שהחשוב בהם הוא קפסולציה של האסבסט לפני יישום חומרי איטום כלשהם.

ככלל, כל עבודה על גגות אסבסט דורשת פיקוח של אדם או גוף מורשה ודורשת תנאי עבודה ייחודיים וביניהם גם אישורים רפואיים.

איטום בגגות אסבסט ייעשה רק במקרים יוצאי דופן , כיוון שהרשויות דורשות את פירוקם של מבנים אלו המופנים להטמנה.

התקשרו אלינו ואנו נסייע לכם בפתרון בעיות איטום.

חייגו עכשיו ל: 054-2236022הסבר

 

איטום גגות - תמונות מהשטח

דילוג לתוכן